Spremljamo kakovost lekarniških storitev

Lekarniške storitve in dejavnosti so kompleksne, zato je zahtevno tudi spremljanje njihove kakovosti.


Komplianca

Kakovost lekarniških storitev se odraža v prvi vrsti v komplianci zdravil na recept. Komplianca je namreč pojem, ki označuje jemanje zdravil v skladu z navodili zdravnika oz. farmacevta.

 

Razvili smo standardiziran vprašalnik, s katerim v lekarnah izvajamo merjenje kompliance na izbrani populaciji prevzemnikov zdravil na recept. Rezultati vsakega merjenja odražajo kakovost izdaje zdravil na recept in napredek v razvoju kakovosti te storitve.

 

Bi tudi v vaši lekarni izmerili komplianco? Napišite nam kratko sporočilo in kontaktirali vas bomo v zvezi s podrobnostmi. Uporabite spodnji obrazec ali nam pišite na info[at]irrk.si.

 

Drugi kazalci kakovosti
Novi Zakon o lekarniški dejavnosti (ZLD-1) v 22. členu opredeljuje, da morajo lekarne spremljati kazalce kakovosti. Pred odločitvijo za izbor in način spremljanja kazalcev kakovosti je smiselno razumeti širši kontekst poslovanja lekarne, ki neposredno vpliva na njihovo povednost.

Več o kazalcih kakovosti lahko preberete v publikaciji Quality Management in a Community Pharmacy. Tekst je napisan v angleščini.

The publication Quality Management in a Community Pharmacy is available in English for free. 


 

Zadovoljstvo z lekarnami
Želite oceniti svoje zadovoljstvo z obiskom lekarne? Vzemite si par minut in izpolnite anonimno anketo s klikom na spodnji gumb.